Diamant zaagbladen

Diamantering, segmenten, bindlaag en meer...

Diamantzaagbladen zijn er in diverse uitvoeringen. Voor het zagen van tegels, zoals wandtegels en ceramische vloertegels, worden meestal zaagbladen met doorlopende diamantering gebruikt.

Bij het zagen in steen, beton, asfalt maar ook een natuursteen als basalt worden gesegmenteerde diamantzaagbladen gebruikt. Bij een blad van hoge kwaliteit en standtijd zijn deze segmenten lasergelast.

Niet alleen de kwaliteit en de hoeveelheid van het gebruikte diamant (fabrieksdiamant) bepalen de standtijd (slijtagesnelheid) van een zaagblad. Ook de samenstelling van de bindlaag waarin de diamant zit opgesloten is belangrijk. Deze samenstelling is bepalend voor de toepassing waarvoor het blad geschikt is; voor harde- of zachte materialen of ergens er tussen in (universeel).

Een universeel blad is vaak iets voordeliger in aanschaf. Omdat het eigenlijk een compromis is tussen hard en zacht ben je vanwege een kortere standtijd per saldo toch vaak duurder uit.

Bij vooral de grotere zaagbladen wordt waterkoeling gebruikt. Niet alleen vanwege een langere levensduur, ook vanwege het neerslaan van het zeer ongezonde zaagstof dat vrij komt.

TOOLS & GADGETS

Overzicht diamantzaagbladen per merk

Op de website www.mixandstir.com staat een uitgebreid overzicht van diamantzaagmachines met de daarbij passende diamantzaagbladen, op merk en type gesorteerd met daarbij vermeld de diameter en het asgat.

Je vindt er onder andere zaagbladen passend in de merken Carat, Dolmar, Eibenstock, Evolution, Feramo, Husqvarna, Interdynamics, Lissmac, Makita, Norton-Clipper, Stihl en meer...

Tip!
Plaats zo mogelijk altijd een diamantzaagblad met de juiste diameter en asgat. Afwijkende asgaten zijn gemakkelijk op te vullen met opvulringen.

Een goed zaagblad blijft stabiel zagen, ook bij langdurig zaagwerk "meters maken". Denk hierbij aan de motorzaag. Bladen die gaan "zwabberen" slijten niet alleen snel, ze veroorzaken ook slijtage aan de lagers van de machine waarin ze zijn geplaatst. Bovendien is zoveel mogelijk trillingsvrij werken ook beter voor degene die met de zaagmachine werken moet om gezondheidsschade te voorkomen.
disclaimer | mixandstir.com | w3schools | GFDL | GoodFon.com | pixabay | pexels |pinterest | pxhere.com | unsplash.com
copyright © 2013 -
vindikhier.nl - all rights reserved
Nieuws, weer & verkeer
Test